500 gör bästa året hittills: ”Pandemiåret prövade vår affär och fick oss att renodla”

Casper Törnblom, Love Bonnier och Karin Londré

Kommunikationsbyrån 500 går ur 2021 stärkta, efter att ha gjort sitt bästa år någonsin, med en byråintäkt som steg med nästan 50 procent och den största vinsten i byråns historia.

500 påverkades under 2020 av pandemin, men tog inte ut permitteringsstöd. För Resumé berättade Love Bonnier, grundare och vd, att man i slutändan var glada att man vågat rekrytera i början av året, trots att det blev tufft ett tag:

– På det stora hela var det mer av en tillfällig dipp än en nedgång – vi är glada att vi var redo sedan på hösten när det väl blev bättre läge, sade han då.

Nu har resultatet för 2021 alltså slagit rekord. Omsättningen landar på 14,1 miljoner kronor (11,4 mer) och byråintäkten blir 10,2 miljoner, en ökning på 47 procent sedan fjolåret. Rörelsemarginalen blev 15 procent (9 procent) och antalet anställda ökade med två personer. Man gör även en utdelning på 400 000 kronor till aktieägarna.

Enligt Casper Törnblom, byråchef, har de senaste åren tvingat 500 att hitta en tydlig position på marknaden, och det har gynnat affären.

– Pandemiåret prövade vår affär och fick oss att renodla vårt erbjudande mot det vi upplever att vi gör bäst, nämligen strategi för en ny tid, vilket på vanligt språk betyder att vi hjälper tillväxtbolag att förstå hur de bäst ska positionera sig och på ett begripligt sätt kommunicera, säger han i ett pressmeddelande.

– Våra främsta styrkor är att göra komplexa saker lätta att förstå, och traditionellt tråkiga saker kul och inspirerande. Jag tror att det är därför man väljer oss som kund också – man får något nytt, ibland okonventionellt, personligt och kul, utan att behöva göra avkall på de ”hårda värdena”, som förståelse för kundens affär, produkt och relationer, säger Love Bonnier.

Under 2021 har man rekryterat flera, bland annat Johanna Strand, seniorkonsult. Hon tog med sig kunder som SF och Ruben Östlund till byrån.

– Det är ett fantastiskt fint team vi fått ihop och tack vare fjolårets resultat har vi kunnat fortsätta rekrytera under första halvan av 2022 där också sett en fortsatt fin intäktsökning, säger Casper Törnblom.

Föregående
Föregående

500 lanserar nyhetsbrevet Tankar från Terrassen

Nästa
Nästa

500 rekryterar fyra – “ser stark tillväxt”