500 rekryterar fyra – “ser stark tillväxt”

Den strategiska kommunikationsbyrån 500 har sett en kraftigt ökad efterfrågan under 2021. Något som lett till att man på kort tid rekryterat fyra nya medarbetare. Fokus har varit att stärka byråns strategiska erbjudande, hämta hem foto och videoproduktion samt fylla på byråns talangpool med juniorer.

“2021 har hittills varit ett fantastiskt år, vi ser ut att växa affären med 50% och är glada att kunna fortsätta anställa otroliga personer som vill vara med och bygga nästa generations strategiska kommunikationsbyrå. Vi behöver redan bli fler och letar för tillfället efter både en senior- och en juniorkonsult till” säger Casper Törnblom, byråchef på 500.

500 jobbar primärt med kommunikations- och varumärkesstrategi – med erbjudanden inom blan annat varumärkespositionering anpassad för dagens medielandskap och opinionsbildning. Byrån strävar efter att kombinera perspektiv från kultur, politik, media och näringsliv i all sin rådgivning – och fokuserar särskilt på verksamheter inom tech samt business to business.

“Oavsett vilken verksamhet du bedriver, så måste du förhålla dig till fler av samhällets sfärer om du vill bygga ett relevant varumärke idag. Tittar man på framgångsrika företag både i Sverige och internationellt – sett till både försäljning och värdeutveckling – så har de detta gemensamt, de tar tillvara på den större tidsandan på ett effektivt sätt” säger Love Bonnier, VD på 500.

På kundlistan finns bland annat Billogram, Toca Boca, ICA, Vattenfall och Cupole. Med rekryteringen av Johanna Strand, som senast kommer från Kult PR, stärker man byråns erfarenhet av, och inblick i kulturvärlden ytterligare.

“Det känns fantastiskt fint att få bli en del av 500! Jag lockades av byråns erbjudande som verkligen sticker ut. Min uppfattning hittills är att det finns en väldigt stor tillit hos kunderna vilket gör att de både vågar tänka nytt och verkligen låta 500 komma in i organisationen på hög strategisk nivå.Det ska bli väldigt kul att få vara med och bygga framtidens strategiska byrå, där jag hoppas ta med mig en del insikter och idéer från kulturbranschen” säger Johanna Strand.

Johanna Strand anställs som seniorkonsult och kundansvarig. Hon har en tidigare bakgrund som marknads- och kommunikationschef på TriArt Film, och har mångårig erfarenhet i rollen som konsult från andra byråer. Johanna har även arbetat med PR och kommunikation på två av Nordens största mediehus, TV4 och MTG. Vidare har hon en kandidat i medie-och kommunikationsvetenskap, samt examen i journalistik från Poppius Journalistskola.

Pontus Hammarström blir ansvarig för 500s erbjudande kopplat till filmproduktion och foto. Han har tidigare erfarenhet från musikbranschen och har frilansat för kunder som Spotify och Sveriges Radio. Pontus har en kandidatexamen i medie- och kommunikationsvetenskap från Malmö universitet samt en examen som Digital Media Creative från Hyper Island.

Matilda Björklund blir juniorkonsult och kommer närmast från Utrikesdepartementets enhet för Europeiska unionen, gruppen för bilaterala-och policyfrågor. Matilda har en Politices kandidatexamen från Uppsala universitet.

Simon Ghidey blir juniorkonsult och har tidigare erfarenhet från både filmproduktionsbolag och reklambyråer. Simon studerar Copywriter-programmet på Berghs School of Communication.

Föregående
Föregående

500 gör bästa året hittills: ”Pandemiåret prövade vår affär och fick oss att renodla”